Drobinky z archivů: Mobilní a kapesní telefony v závěru 20. století

Přinášíme vám reprodukci marketingových materiálů společnosti EuroTel. Složka z konce devadesátých let 20. století dává nahlédnout do tehdy nejprogresivnější tuzemské nabídky přenosných a mobilních telefonů.

Historie mobilních telefonů: EuroTel
Titulní strana desek s dobovými marketingovými materiály společnosti Eurotel
Historie mobilních telefonů: NOKIA 720

Nokia 720

Nokia 720 je malý a výkonný víceúčelový mobilní telefon, který se dobou provozu řadí ke špičce. Na jedno nabití baterie může být v pohotovostním stavu více než čtyři dny. Ke standardnímu vybavení telefonu Nokia 720 patří baterie, nabíječka a anténa. Anténu lze v závislosti na poloze telefonu nastavit tak, aby byl příjem co nejlepší. Kompletní instalační sada mobilního telefonu NOKIA 720 umožní pohodné ovládání vašeho telefonu ve voze.

Historie mobilních telefonů: Nokia

K základním funkcím telefonu Nokia 720 patří provoz se zavěšeným mikrotelefonem, který umožňuje příjem odesílání hovorů, aniž byste „zvedli sluchátko“. Přístroj lze používat také ve vozidle bez instalační sady. Nabíjecí kabel, zapojený do zásuvky zapalovače cigaret, automaticky dobíjí baterii telefonu. Maximální komfort a bezpečnost při telefonování ve voze zajistí sada pro provoz se zavěšeným mikrotelefonem hands free kit.

Historie mobilních telefonů: Beneton Delta

Benefon Delta 450i

Benefon Delta 450i je nejnovějším modelem předního světového výrobce telefonů NMT 450. Je malý lehký odolný a spolehlivý, Benefon Delta se vejde do každé kapsy či aktovky. Tlačítka telefonu mají příjemný chod a údaje na velkém osvětleném displeji jsou dobře čitelné za jasného denního světla i za šera. U tohoto telefonu vás příjemně překvapí nabídka barevného provedení. S ohledem na váš vkus si můžete vybrat telefon v barvě černé, šedé, zelené, červené a modré.

Historie mobilního telefonování

Benefon Delta je vybaven všemi standardními funkcemi, jaké mohou uživatelé požadovat. Benefon Delta je navíc vybaven hodinami a budíkem. Telefon si můžete jednoduše naprogramovat tak, aby co nejlépe vyhovoval vašim potřebám. S odpovídajícím příslušenstvím můžete svůj Benefon Delta připojit k osobnímu počítači a k modemu a instalovat do vašeho automobilu. Benefon Delta, to je malý telefon s velkými možnostmi.

Buďte mobilní, hlásala dobová reklama

Mobilní telefonické služby jsou jedním z nejrychleji rostoucích telekomunikačních odvětví. Ve světě mobilních služeb dosáhla komunikace mezi lidé nových dimenzí – možnosti být připojeni během pohybu z místa na místo.

Historie mobilního telefonování: Celulární radiová síť

Teprve s mobilem bude skutečně svobodní a nezávislí. Charakteristickým prvkem celulární sítě je schopnost volně se pohybovat v oblasti pokryté rádiovým signálem a udržovat přístup k telefonním hovorům. Jste mobilní! Nic vás neomezuje. Mobil podtrhne váš status úspěšného člověka…

Historie mobilního telefonování: Celulární radiová síť

Telefonuj a zůstávej v pohybu. Na sklonku 20. století představovalo mobilní telefonování v civilním sektoru nevšední zážitek, do té doby srovnatelný jen s vysílačkami armády a záchranného systému, případně s vědecko-fantastickými příběhy.


Související články